Thursday, 9 October 2014

panduan pengiraan BMI dan tips penurunan berat badan

aduhhh...terlebih berat badan sudah.... mesti do something supaya berat badan kembali normal... at least BMI normal pun cukupla kan... body pun solid gitu... terbaik!!!



mudah je kan?? cer kira.... adakah BMI anda normal?? atau terlebih berat badan?? jika terlebih mari kita amalkan pemakanan dan gaya hidup yang sihat dengan bersenam...

Saya mengikuti tips dari shaklee sejak 2 tahun yang lalu...walau pun tidak konsisten,tetapi Alhamdulillah.... BMI masih diparas normal walau atas pagar.... Cinch shake adalah minuman terpenting dari shaklee kerana mengandungi LEUCINE yg membantu bakar lemak tanpa mengganggu gugat otot.... tipikal mereka yang berdiet hingga membahayakan diri bila tidak menitik beratkan faktor otot semasa proses penurunan berat badan. Jika anda tidak menambah LEUCINE semasa proses penurunan berat badan ini dapat menyebabkan OTOT ANDA JUGA TURUT TERBAKAR SELARAS DENGAN LEMAK ANDA YANG TERBAKAR....ini dapat menyebabkan proses penurunan berat badan YO-YO akan berlaku selepas bila anda stop berdiet...mari rujuk gambar dibawah...

http://lovemummygojes.blogspot.com

tips turun berat bada



BERMINAT???





2 comments:

  1. Assalamualaikum. Pertama kali datang bertandang ni.Sedang menunggu hari bersalin..tak sabar nak diet semula dan dapat BMI ideal.

    ReplyDelete

DOA MAKAN UBAT MOHON DISEMBUHKAN
"Dengan nama Allah Tuhan yang menyembuhkan. Dengan nama Allah Tuhan yang mencukupkan. Dengan nama Allah Tuhan yang memaafkan. Dengan nama Allah Tuhan yang tidak dimudaratkan oleh segala sesuatu, baik di bumi mahupun di langit dan Ia maha mendengar dan maha mengetahui."