Friday, 21 June 2013

Vitamin E with ekstrak biji anggur...Mampu menghilangkan,mengecutkan jerawat,menggugurkan white head dan black head...best tau buat masker everynight.... ;-)

It's worth to give it try!! trust me!!

Vitamin E Shaklee Dengan Formula Baru - Ekstrak Biji Anggur

Bagi mereka yang mementingkan kecantikan luaran & dalaman, semestinya pengambilan Vitamin E Tidak akan diabaikan dan tidak hairan kalau dikatakan bahawa Vitamin E merupakan vitamin wajib yang perlu diambil. Semestinya Vitamin E semulajadi & berkualiti adalah pilihan yang terbaik berbanding Vitamin E sintetik.

Vitamin semulajadi lebih mudah diserap oleh tubuh badan berbanding vitamin dari sumber kimia atau tiruan. Ini penting kerana penyerapan yang tidak sempurna boleh menyebabkan toksik lalu akan menyebabkan wujudnya abnormal sel/kanser pada tubuh kita dalam jangka masa panjang.

Dengan berdasarkan kepentingan itu, Shaklee sentiasa menjalankan ujian & kajian untuk memastikan setiap produk keluarannya sentiasa diperbaiki & memberikan kebaikan yang optimum kepada pengamalnya. Terbaru Shaklee telah mengeluarkan Vitamin E dengan formula terbarunya, Vita-E complex with grape seed extract.



KENAPA VITAMIN E DARI SHAKLEE??
------------------------------------------------------------


Vitamin E Shaklee terdiri daripada Vitamin E d-alpha tocopherol concentrate and d-alpha tocopheryl acetate selain lengkap dengan Selenium.
Vitamin E sahaja tidak sempurna tanpa selenium. Pengambilan vitamin E perlulah lengkap dengan selenium untuk mendapat kesan pengambilan yang optimum manakala tanpa selenium ia boleh bertindak sebagai toksik dalam jangka panjang kerana ia tidak dapat melaksanakan fungsinya dengan baik.

Sekiranya anda pengamal vitamin E selain jenama Shaklee, pastikan juga anda membeli vitamin selenium supaya vitamin E anda dapat berfungsi dengan lebih baik.
Sama seperti Vitamin A, kita tidak boleh mengambil Vitamin A berlebihan kerana ia boleh mengakibatkan toksik kepada badan melainkan kita mengambil vitamin Pro- Vitamin A seperti Beta Carotene yang mana ia hanya akan ditukar kepada vitamin A bila diperlukan saja.

Makanlah vitamin E bersumber semulajadi dan ini boleh dilihat pada label botol vitamin anda sama ada ia 'd' atau 'l'.Bagi yang bertulis pada label dengan 'd' ini bermakna ia adalah sumber asli. Manakala 'l' adalah sumber tiruan atau sumber kimia. Mengapa perlu memilih sumber asli? Supaya lebih mudah diserap oleh badan berbanding sumber tiruan atau sumber kimia kerana jika tidak dapat diserap oleh badan , ini akan menyebabkan toksik kemudan hari dan penyebab kepada wujudnya abnormal sel dalam badan.

Mungkin anda merasakan vitamin E Shaklee mahal berbanding vitamin E di luar sana [ dalam pasaran] tetapi kita perlu tahu nilai yang kita bayar. Vitamin E Shaklee adalah bersumberkan asli dan lengkap dengan selenium.



KEBAIKAN VITAMIN E
-----------------------------------

1. Salah satu antioksidan yang penting dalam pencegahan kanser dan penyakit kardiovaskular.

2. Ia memperbaiki peredaran darah, yang mana perlu untuk memperbaiki tisu, dan sangat berguna dalam rawatan "premenstrual syndrome" dan penyakit fibrocystic buah dada.

3. Ia memelihara pembekuan darah yang normal dan penyembuhan.

4. Mengurangkan parut yang diakibatkan oleh sesetengah kecederaan.

5. Mengurangkan tekanan darah.

6. Membantu dalam pencegahan penyakit katarak.

7. Meningkatkan prestasi atlit, dan mengendurkan otot kaki dari kekejangan.

8. Vitamin E boleh meningkatkan pengeluaran air mani pada sesetengah lelaki.

9. Ia juga mengekalkan kesihatan saraf dan otot dan di masa yang sama menguatkan dinding kapilari.

10. Vitamin E menggalakkan kulit dan rambut menjadi sihat.

11. Membantu mencegah anemia dan "retrolental fibroplasia", sejenis gejala mata yang boleh menjangkiti bayi pramatang.

Satu kajian yang dijalankan oleh National Cancer Institute pada tahun 1998 mendapati bahawa pengambilan vitamin E dalam jangka masa panjang dapat mengurangkan risiko kanser prostat di kalangan penghisap rokok. Lain-lain kajian megesyorkan bahawa vitamin ini dapat memperlahankan perkembangan penyakit Alzheimer. Sepanjang ini diketahui bahawa vitamin E telah menunjukkan kesan pencegahan kepada lebih kurang 80 jenis penyakit.




SUMBER VITAMIN E
---------------------------------

Vitamin E is didapati daripada sumber makanan berikut:

<3 minyak sayuran
<3 sayuran berdaun hijau gelap
<3 kacang,biji-bijian , dan semua bijirin.

Vitamin E juga boleh didapati daripada
<3 beras perang,
<3 makanan daripada jagung
<3 telur
<3 rumpai laut
<3 hati yang dikeringkan
<3 susu
<3 oat
<3 daging organ
<3 kacang soya
<3 ubi kentang, selada air, dan gandum.


KEKURANGAN VITAMIN E
-----------------------------------------


Kekurangan vitamin E boleh menyebabkan :
-Mudah radang dan odema ( pengumpulan air dalam tisu), pada bayi.
-Penuaan kulit sebelum masa.
-Rambut gugur
-Anemia.

DAN TAHUKAH ANDA Pengambilan vitamin E dikatakan membantu wajah kita kelihatan muda. Ini kerana vitamin E membantu melambatkan proses penuaan. Tapi ada byk vitamin E di pasaran.. nak beli yg mana satu? Ambillah vitamin E yang asli ,cuba cek labelnya pada botol - alpha tocopherol dan pastikan vitamin E itu beserta sekali ...unsur selenium agar penyerapan berlaku dengan lebih baik. Apa hasilnya jika konsisten dgn Vitamin E yg berkualiti? Jika anda konsisten dalam 14 hari, akan lihat kedutan pada bawah mata atau tepi mata beransur hilang.... Selain bagus untuk kulit,jika anda konsisten mengamalkannya, ia bagus utk anti penuaan, bantu kawal kolestrol , merendahkan triglycerides, bagus untuk saraf, mengecilkan pori-pori pada wajah, jika diambil suami isteri mengeratkan keintiman, bantu atasi kulit kering, berkudis, dan banyak lagi sebenarnya.. dan tahukan anda ia dpt mencerahkan warna kawasan sekita aerola..


BERMINAT??


Wednesday, 19 June 2013

Jom kita kenali PSORIASIS & bagaimana utk merawat dgn SHAKLEE....;-)

Alamak!! Jom Ubati segera..huhu..I will try to help mereka yg ada masalah ini dgn shaklee....yg penting must DISIPLIN okey makan supplement ni....sbb jika makan ubat dia akan beri penyembuhan yg bersifat sementara....tapi with supplement shaklee dia menyembuh dari dalam dan menghasilkan sel-sel kulit baru yg lebih elok....

APA YG PENTING??KONSISTEN DAN DIDIPLIN!!



Definasi

Psoriasis adalah keadaan kulit yang tidak normal dimana kulit penghidap menebal lebih cepat dari kulit yang normal. Ia adalah keadaan kulit yang tidak berjangkit. Kawasan yang biasa dihidapi adalah kulit kepala, lutut dan siku tetapi boleh juga menjangkiti pada bahagian badan lain termasuk kuku dan tulang.


Tanda-tanda
Ianya berlainan bagi setiap orang dan termasuklah :
• Keguguran sisik pada kulit
• Tompok-tompok merah pada kulit kepala, siku, lutut dan bahagian lain badan.
• Gatal tetapi pada tahap yang berbeza-beza

Jenis-jenis psoriasis
• Paling lazim adalah psoriasis yang bertompok
• Dikalangan kanak-kanak biasanya terdapat guttate psoriasis.
• Jenis teruk yang memerlukan rawatan dihospital dipanggil erythrodermic psoriasis
• Lampin psoriasis
• Pustular psoriasis- adalah bentuk psoriasis yang sangat teruk dimana ia boleh menimbulkan kesakitan.

Komplikasi
Psoriasis boleh menyebabkan arthritis yang dikenali sebagai arthritis psoriatik. Gejala adalah sakit atau bengkak pada sendi. Sendi yang biasanya terlibat adalah:
• Sendi hujung pada jari tangan atau kaki
• Bahagian belakang, pergelangan tangan, lutut atau pergelangan kaki

Rawatan (Bergantung kepada lokasi dan keterukan kulit terlibat)

Krim dan ubatan yang boleh melegakan. Pelembab
• Ia adalah penting untuk menjaga kulit supaya lembap sepanjang masa. Anda seharusnya :
o Menggunakan pengganti sabun contohnya krim akueus atau salap pelembap
o Menggunakan sarung tangan
o Memotong pendek kuku jari tangan dan kaki untuk mengelakkan daripada menggaru supaya kulit tidak rosak

Ubatan dan krim
• Doktor akan memberi ubatan seperti :
o Krim yang berasaskan coal tar ( arang), kortison dan lain-lain jenis pelembap .
o Methotrexate, Neotigason, Cyclosporine and Calcipatriol
o Cahaya ultraviolet dan fototerapi PUVA

Dimana untuk mendapat rawatan?
Pergi ke klinik kesihatan yang berdekatan dan berjumpa kepada doktor anda. Doktor anda akan menilai keadaan anda dan mulakan rawatan yang sesuai. Jika diperlukan anda akan dirujuk kepada pakar kulit bergantung kepada betapa teruk penyakit anda 

Perkara perlu diingati Psoriasis bukan penyakit berjangkit. Ianya tidak boleh sembuh tetapi rawatan jangka panjang boleh mengawal masalah ini.

CADANGAN SUPPLEMENT SHAKLEE BAGI PESAKIT PSORISIS:

NUTRIFERON: sebagai IMMUNE BOOSTER (ambil setiap hari)
BCOMPLEX: mengawal stress. kerana tompokan psorisis akan lebih cepat merebak jika stress. 
GLA : menstabilkan hormon dalam badan
VITAMIN C: supaya kulit tidak menggelupas
collagen powder: melembapkan, dan menolong sel - sel semakin baik
ESP : protein untuk pembentukan sel kulit baru
VIVIX:Bertindak dari peringkat DNA untuk memperbaiki sel dan meningkatkan imuniti tubuh. Vivix sesuai diambil oleh mereka yang selesai menjalani rawatan pemulihan kanser, misalnya kimoterapi, bagi mengembalikan sel tubuhnya kepada keadaan asal

[luaran]
herbal blend: sebagai lotion untuk melebapkan kulit





Sumber:bijaksihat

BERMINAT?? BOLEH ORDER DISINI ATAU HUBUNGI SAYA:







Thursday, 13 June 2013

Gaji Shaklee sudah masuk!!!

Xsabaq nk p collect cheque esok...Nk tengok CAR BONUS masuk berapa.... ^_____^ come join us!! bisness yg mudah saja....Ramai org dah merasai keberkesanan SHAKLEE Products.  ;-)

Pilihan kami tepat memilih Shaklee.. pilihan anda? 
mahu bersama kami? mahu menambah pendapatan..? mahu rebut peluang yg shaklee beri? mudah sahaja.. PM saya detail2 dibawah nie.. saya bantu anda..

nama:
ic :
no phone :
alamat :
email :
no acc maybank :
Cawangan buka acc maybank :
nama pasangan :
no ic pasangan :

Bayaran keahlian rm65 + RM10 semenanjung/RM20 sabah/sarawak utk penghantaran staterkit

Atau pilihan kedua

Buat total pembelian produk shaklee rm650 akan dpt free membership



BERMINAT???




Wednesday, 12 June 2013

Hijrah....

Assalamulaikumwarahmatullahhiwabarakatuh...(tiba2 feeling ustajah..hehe..)

Boleh X saya nk mix up blog shaklee ngan personal??bolehla kannn....asalkan blog aku,siapa boleh halang.... ;-)
Lepas ni saya kena tukarla tajuk kt atas tu Vitamin semulajadi For You kepada Everything for u...sbb blog ni kemungkinan besar menjadi Blog Rojak...eh!!baik tukar tajuk blog rojak kan...hmmmmm... tp Xbestla pulak...kang org ingat aku jual rojak pulak....kuekkuekkuek...

Sbb blog ni nnt kemungkinan bukan jual SHAKLEE saja...kemungkinanlahhhhhhhhhhh...tunggu toke labur modal dulu nk jual tudung,shawl dan kue raya....hehe...

Ada yg bertanya aku ...apa yg menyebabkan aku buat perubahan imej ini,Xda siapa yg menyuruh aku....aku berubah kerana ingin berubah....cuma penampilan yg berubah,hakikatnya aku masih sama...;-)

Lepas ni siapa nk pinjam Card Ariani Gold saya ni bolehla yerrr...dapat 25% less time Xda sale dan extra 10% jika time sale....



adaptasi FAREEDA ...adaptasi pon adaptasilah....lupa dah ayat apa nk tulis....itulah problemo saya...suka lupa perkataan!!

nahhh!! bulat x muka?? 

Bye!!Ini ja gambar yg perasan elok pon...yg lain hancusss...hehe...eh!lam blog haruslah letak gambar elok2 jaaaa....kt luar org tengok belakang kira...hehe..


Monday, 10 June 2013

Lecithin sebagai pengemulsi (pemecah) lelemak's Degil dibadan ;-)

  • LECITHIN MAMPU PEMECAH LELEMAK's ANDA DAN PENGUAT DAYA INGATAN ANDA... ;-)
  • Lecithin bertindak sebagai pelarut utk kolesterol, triglycerides dan lemak-lemak yang lain. Sebab tu ia membantu mencegah penyakit-penyakit seperti high blood pressure, stroke, heart disease, arteri yg mengeras. Malah sesetengah pakar mengesyorkan pengambilan up to 6000 – 7000mg sehari jika berhadapan dengan masalah kesihatan yang sebegini.

ini bukti
BP HEALTH CHECK SAYA 2009


Cholestrol dari 6.0 jadi 4.6....normalll!!! yippie!!!lemak jahat je ada sikit lagi 2.9...yg ni consultant tu cakap MUST EXERCISE!!
BP HEALTH CHECK SAYERRR 2011 ^,^

  • Kenapa orang yang nak kurus suke Lecithin? Sebab ia bertindak mengemulsikan lemak (memecahkan lemak). Tahukah anda?  Lecithin mampu membakar lemak lebih cepat jika disertakan dengan senaman yang bersesuaian. Pengambilan Lecithin 4000mg sehari pasti membuahkan hasil yang diidamkan

SET UNTUK KURUS & SIHAT
  • Lecithin memainkan peranan utama dalam penyerapan zat-zat penting dari saluran darah ke dalam sel-sel badan tanpa Lecithin yang mencukupi, membran sel akan mengeras dan seterusnya menyukarkan proses penyerapan. Banyak faktor seperti bahan-banyak kimia dari persekitaran yg tercemar,bahan-bahan  metal, dadah, food additives, pesticides, etc .. semuanya menyebabkan membran sel mengeras yang mana pastinya menyukarkan proses penyerapan zat-zat. Jadi dengan menambahkan pengambilan Lecithin sebagai pemakanan tambahan harian, pasti ianya keputusan yg bijak.
  • Lecithin membantu mengurangkan atau mencegah penyakit berkaitan hati.
  • Lecithin merupakan sebahagian dari unsur yang mengelilingi fiber saraf. Tanpanya,fungsi saraf ni kurang efisien. Sebab tu mereka  yang menderita akibat multiple sclerosis, fibromyalgia, tekanan, PMS, dapat merasakan kesan yang positif apabila mengambil Lecithin.
  • Lecithin membantu sistem imunisasi dengan membalut sel darah merah kita dan seterusnya memberi perlindungan dari serangan virus,germs,bakteria. Di samping itu, struktur Lecithin itu sendiri melindungi sel dari teroksida.
  • Lecithin juga dikenali sebagai makanan otak dan saraf. Ia membantu sel otak berkembang, penting dalam transmisi saraf impuls dalam otak dan memainkan peranan dalam neuro transmitter (berkaitan short term memory). Lecithin dipercayai mampu mengurangkan atau mencegah senility (nyanyuk) atau Alzheimer’s disease. Malah sesetengah pakar menyarankan pengambilan 7000mg sehari utk memulihkan sistem ingatan.



  • Lecithin juga dikatakan sumber hormon neurotransmitter di mana ia menggalakkan proses tidur. Kekurangan hormon ini dikatakan punca insomnia.
  • Lecithin adalah asid lemak perlu yang penting dalam penjagaan paru-paru kerana kebolehannya mencairkan mukus dan mencegah iritasi. Dan sebab itulah ianya berguna bagi  mereka  yg ada alergi,hay fever, asma, bronkitis dan emphysema.
  • Lecithin bertindak sebagai pelincir bagi sendi-sendi (joint) dan membantu dalam penjagaan tisu buah pinggang & sistem penghadaman.
  • Lecithin adalah zat utk kecantikan,  ianya perlu dalam menghasilkan rambut yg sihat, cantik berkilat, kulit yang lembut gebu dan juga dalam mencegah eczema.
  • Lecithin diperlukan dalam penghasilan pelbagai hormon seperti epinephrine. Sebab tu ianya amat berguna dalam mengurangkan atau mencegah PMS dan gejala-gejala menopause.
  • Lecithin bersama unsur-unsur lain digunakan utk membuat BILE . BILE ni fungsinya ialah mencairkan lemak. Pengemulsian ini memudahkan penyerapan zat-zat seperti vitamin A,D,E dan K ke dlm badan.
BERMINAT??

Monday, 3 June 2013

KEBAIKAN MEALSHAKE SHAKLEE

Berikan mealshake pada anak2 anda....dan juga sesuai utk semua dari UMUR SETAHUN HINGGA DEWASA....sarapan yg sedap lagi berkhasiat.....saya??haruslahhhh!!.....anak2 saya adalah model MEALSHAKE saya....

Berikan pada anak2 yg refuse pada makanan,selalu sakit,kurus,Xcukup berat,sembelit,lemah(kurang aktif) dan lain-lain....utk ibu menyusu,utk ibu mengandung,utk mereka yg selalu xsempat sarapan dan juga utk mereka yg Xsuka pil....

MANFAAT UTAMA MEAL SHAKE :
  • Lengkap dgn imbangan vitamin & mineral
  • Menambahkan SELERA MAKAN. Sangt sesuai utk PERTAMBAHAN BERAT BADAN
  • Untuk pesakit ANEMIA
  • Untuk TEKANAN DARAH RENDAH
  • Untuk FATTY LIVER
  • Untuk KULIT YG BERMASALAH JERAWAT
  • Untuk IBU MENGANDUNG , SEMASA BERANTANG
  • Untuk KANAK2 YG KURANG SELERA MAKAN
  • Untuk KANAK2 SUPAYA MEMBERI TENAGA, MEMBERI PENUMPUAN SEMASA DI DLM KELAS


SET KIDDY- buy 6 free 1 mealshake + sebotol Omega anda layak utk mendapat FREE MEMBERSHIP....contact me...;-)




MEAL SHAKE menyelesaikan masalah ECZEMA anak saya.

Kalau dulu terpaksa berulang ke klinik Pakar Kulit dan habis beratus ringgit....masalah eczema hanya berkura...ng sekejap saje.

Sekarang masalah eczema sudah tiada...jika anak anda ada ma...salah eczema, saya rekemen ambillah MEAL SHAKE Shaklee.


 

RASA VANILA YG CUKUP ENAK....BOLEH DICAMPUR DIDALAM SUSU ANAK ANDA ATAU DIBUAT MINUMAN SHAKE SEJUK.....ERMMMMMM...NYAMANNN....

Meal Shakes berperisa Vanila merupakan...
Hidangan yang lazat, berkhasiat serta mudah disediakan yang pasti digemari oleh seisi keluarga:
• Sarapan segera yang berkhasiat
• Lazat, sarapan segera yang mampu dibeli
• Hidangan segera untuk para atlet
• Kudapan menarik pada bila-bila masa
• Hidangan yang ideal, rendah kolestrol, lemak dan sodium

Meal Shakes Shaklee merupakan sumber protein dengan vitamin dan mineral tambahan. Ia menyediakan jumlah yang seimbang bagi setiap sembilan asid amino yang diperlukan oleh tubuh untuk tumbesaran dan perlindungan yang baik. Dan lagi, Meal Shakes Shaklee mengandungi semua asid amino asli yang terdapat di dalam protein termasuk yang asid amino perlu dan juga tidak perlu.

(shaklee malaysia)

[
✔] ANAK CERGAS, ANAK PINTAR : Meal Shakes + Omega,

[✔] SET BERPUASA : Meal Shakes + ESP + Performance Drink,

[✔ ] ANDA YANG TIDAK SUKA TELAN PIL : Meal Shakes merupakan multivitamin dalam bentuk serbuk.



HARGA RUNTUH UNTUK BULAN INI SAHAJA!
-----------------------------------------------------------------

ANDA TERLALU KURUS? CUBALAH WEIGHT GAIN SHAKLEE

Vitamin Meningkatkan Berat badan Shaklee berbaloi baloi kerana:
1- 1 set dengan 2 - 3 bulan penggunaan
2- harga super jimat
3- bukan hanya meningkatkan selera makan, tetapi juga :
★ meningkatkan selera makan
★ membina otot badan agar lebih cantik
★ menampung kekurangan nutrisi dalam tubuh
★ menstabilkan metabolisme badan
★ mengurangkan nafsu terhadap 'junkfood'
★ badan yang lebih sihat.
★ dapatkan berat badan yang ideal.
★ meningkatkan petahanan badan

Dapatkan tips eksklusif daripada kami untuk meningkatkan berat badan secara optimum ....



BERMINAT??