Monday, 16 December 2013

KEBAIKAN OMEGA GUARD SHAKLEE


OMEGA GUARD br />BERMINAT??pm me....
Kelebihan Omega 3 dalam Omega Guard Shaklee
1. Minyak Omega 3 dalam Omega Guard Shaklee diesktrak dari ikan laut dalam dan berair sejuk (sardin, mackerel, herring dan anchovies)
2. Tidak dihasilkan dari minyak hati ikan yang mengandungi toksik.
3. Omega 3 dalam Omega Guard Shaklee mengandungi 3 kali lebih tumpat dari
ketumpatan minyak hati ikan.
4. Sangat berbeza daripada produk omega 3 di pasaran kerana Omega Guard Shaklee satu-satunya minyak ikan omega 3 paling tulen, lengkap dengan 7 jenis asid lemak omega 3 semulajadi termasuk EPA, DHA dan ALA.
5. 1 kapsul Omega Guard Shaklee membekalkan 905mg asid lemak omega 3, EPA dan DHA.
6. Omega Guard Shaklee dihasilkan daripada kaedah ultratulen bergred farmaseutikal
berteknologi terkini
7. Kaedah utlratulen adalah proses penyulingan proprietari 3 molekul untuk mengektrask omega 3 yang tulen dan menyingkirkan bahan berbahaya seperti plumbum,merkuri, arsenik, kadmium, dioksin, dan PCB.
26 Manfaat Omega 3 Dalam Omega Guard Shaklee
-------------------------------------------------------------
1. Omega 3 mengimbangi perubahan dan kepekatan hormon PMS wanita
2. Melicinkan kulit dan kelihatan kemerah-merahan
3. Mencegah salur darah dari tersumbat
4. Omega 3 dapat mengelakkan strok
5. Mengekalkan tekanan normal darah
6. Membantu mengurangkan ketegangan urat leher
7. Mengurangkan sakit kepala
8. Merendahkan kolestrol
9. Omega 3 dapat mencegah pembekuan darah dalam badan
10. Kekalkan tahap kesihatan trigliserida dan kolestrol LDL
11. Mengawal masalah obesiti
12. Mengurangkan risiko penyakit jantung
13. Sangat bagus untuk ibu hamil - membantu tumbesaran dan perkembangan
otak janin
14. Meningkatkan perkembangangan memori janin dan kanak-kanak
15. Meningkatkan sistem imun tubuh dan sangat bagus untuk kesihatan kanak-kanak
16. Membantu menyihatkan paru-paru
17. Omega 3 juga boleh memperbaiki masalah alahan kulit seperti eczema, psoriasis, dll
18. Mengurangkan demam hay, bronkitis, penyakit lelah, hepatitis, SLE
(lupus erythematosus)
19. Omega 3 juga membantu memperbaiki penyakit buah pinggang
20. Membantu menentang kanser paru-paru, payudara, kanser prostat dan kanser kolon.
21. Membantu meningkatkan kesihatan hati selepas pembedahan
22. Membantu pankreas pesakit kanser berfungsi dengan lebih baik
23. Memelihara fungsi-fungsi sendi
24. Mencegah penyakit gout
Selain itu, Omega 3 yang tekandung dalam Omega Guard Shaklee membantu memperbaiki masalah berkaitan otak sepert:-
- Mencegah insomnia
- Mengurangkan tekanan emosi
- Mengurangkan kemurungan dan kebimbangan
- Membantu memperbaiki masalah autism
- Membantu memperbaiki masalah kanak-kanak hyperactive
- Mengurangkan masalah schizophrenia
- Mengurangkan masalah lupa pada wanita yang telah melahirkan anak
 
 
Siapa Perlukan Omega 3 Untuk Menyokong Tahap Kesihatan?
----------------------------------------------------------------------------
1. Warga Emas
2. Pesakit Jantung
3. Wanita
4. Wanita yang telah melahirkan anak
5. Pesakit darah tinggi
6. Orang yang selalu lupa
7. Kanak-kanak berusia 1 tahun dan ke atas
8. Pelajar
9. Ibu menyusu
10. Ibu Hamil
11. Orang yang mementingkan tahap kesihatan yang bagus

Friday, 26 July 2013

BUAH HATI ,JANTUNG KESAYANGAN MAMA....

Tahun ini berkesempatan buat surprise birthday cake ja kt abg Luqman....dh besar dah anak mak...dh 7tahun dah beliau...Birthday abg Luqman pada 23july bersamaan  14ramadhan...Terima kasih banyak2 pada SR staff bayan baru yg tolong nyanyi2kan utk abg Luqman...Dia boleh buat muka mcm Xda pape....abg Luqman...abg luqman....hehe...
Anak teruna ni memang ingat sngt birthday dia...siap marking kt calendar lagi takut mama papa lupa kottt....dok hitung hari ja...klu Xbuat sumthing kt dia mesti dia kecik hati...Sonot sngt tngk dia jemput neighbourhood friends dia mai ambik cake kt rumah....hehe...
Semoga MUHAMMAD LUQMAN ZAFREE menjadi anak yg Soleh,Berjaya Dunia dan Akhirat....ameeeeennnn....Mama,Papa,Adik sayang abg Luqman sangat2!!!






CARA MAKAN LECITHIN DAN ALFAFA COMPLEX SHAKLEE UNTUK KURUS....

Credit Source:click here


Jom kita lihat cara puan lynda ini amalkan LECITHIN dan Alfafa Complex shaklee ....dlm masa 7bulan BELIAU TELAH BERJAYA MENGURANGKAN BERAT BADAN SEBANYAK 9KG.....Tahniah puan lynda...Walaupun beliau masih menyusukan bayi,Supplement ini tidak mengganggu pengeluaran susu ibu malahan Alfafa Complex juga dikenali sebagai MILK BOOSTER.....Jadi utk ibu2 yg menyusu,anda digalakkan utk mengambil ke2 2 supplement ini jika mahu kurus....Kurus dapat,sihat dapat,malahan susu ibu bertambah meriah!!!
Belum cuba belum tahu,dah cuba pasti anda jatuh cinta dgn shaklee seperti saya.... ;-)


alfalfa complex shaklee:

cara makan:

-3 biji selepas sarapan,3 biji sebelum tidur(untuk yang baru nak mula makan,ambil 2 biji lepas sarapan dan 2 biji sebelum tido dah cukup sebab takut tak sesuai dengan badan,jadi ambil dos rendah dulu ya)
-bagi yang dah lama amalkan,boleh tambah dos lagi...maksimum 10 biji alfalfa sehari...lynda pun ambil 10 biji sehari,telan sekaligus 10 biji sebelum sarapan(ni kerja orang malas,malas nak ulang makan banyak kali...hehe...jangan tiru tau,nanti ada plak yang tercekik sebab telan banyak sangat alfalfa...hehehe)

lecithin shaklee:
cara makan:
-3 biji selepas makan tengahari
-3 biji selepas makan malam
pastikan selepas makan tau..

macam tu saja...mudah kan...minum air sekurang kurangnya 3L sehari,banyak lagi bagus...lagi berkesan supplement kalau banyak minum air..boleh buang toksin dalam badan...kalau toksin banyak,kesan supplement akan terganggu...

lynda dah lama amalkan supplement shaklee ni untuk kuruskan badan dan untuk penyusuan susu ibu...alhamdulillah ianya sangat berkesan untuk lynda...tengok gambar lynda kat bawah,dah lost 9kg tau...baru 7 bulan amalkan...berbaloi...harga pun mampu milik...hehe


apa lagi,JOM KITA BERSHAKLEE...insyaallah terbaik untuk saya dan juga anda....

BERMINAT??


Thursday, 18 July 2013

COQHealth Plus Rahsia Lelaki 'Bertahan' lebih lama....

credit:click here

"Puan, saya nak cari Vitamin utk saya..."Suara seorang lelaki dlm lingkungan 30-an di corong telefon....
"Encik nak cari vitamin atas intention apa ye??boleh saya tahu dgn lebih specifik??"
"Saya nk cari vitamin utk saya lebih lama bersama isteri..."balas customer tadi....





Kalau dulu kami rekomenkan Vitamin E shaklee kerana dilengkapi silenium dan ia terbukti bagus utk hormon kesuburan disertai dgn Zinc Complex tetapi kini kami telah menemui testimoni terbaru melalui Product terbaru dari shaklee COQHealth Plus.....



Tidak dinafikan sebaik saja product ini dilancarkan,seorang rakan suami saya memaklumkan beliau amal makan coqhealth plus ini utk bantu mendapatkan zuriat.selepas amalkan CoqHealth Plus ini isteri beliau disahkan mengandung.....

Mungkin ia secara kebetulan,tetapi sebagai manusia biasa,ia tetap usaha kearah utk mendapatkan zuriat....


so,Bagi sesiapa yg berminat utk mendapatkan product ini,jgn malu jgn segan utk pm kami dan order ATAU anda boleh saja walk in kemana-mana branch shaklee di Malaysia utk membeli....utk mendapatkan harga Ahli anda boleh menggunakan ID saya 887611(siti zaharah abu bakar)


BERMINAT???












Tuesday, 16 July 2013

PRODUCT TERBARU SHAKLEE JUN2013:COQHealth plus mampu menangani Masalah Pesakit Jantung/Menjaga jantung yg sihat...


Antara kebaikan:

1)menghasilkan tenaga dalam setiap sel tubuh terutamanya sel otot jantung

2)bertindak sebagai antioksida ( melindungi arteri daripada pengoksidaan low-density lipoproteins(LDL) )

3)melindungi arteri dari kolestrol 'jahat'.

4)membantu menggalakkan fungsi yang sihat untuk saluran darah termasuklah  yang menyalurkan darah ke jantung

5)Kebaikan utama Co enzim Q10 ia dapat menangani serangan jantung. Jika kita didapati mempunyai rendah CoQ10 di dalam sel-sel otot jantung, maka jantung kita berisiko untuk gagal berfungsi dan menemui ajal. 

6)Kebaikan lain  Co enzim Q10 adalah ia dapat mengurangkan simptom-simptom masalah jantung seperti sesak nafas, sukar tidur, dan bengkak. Jadi CoQ10 penting untuk meningkatkan tenaga di dalam otot jantung, juga meningkatkan kekuatan jantung untuk mengepam darah ke seluruh badan.



Pernah tak anda dengar cerita ketika seseorang tu bersukan, tiba-tiba dia jatuh rebah lalu meninggal dunia? Atau pernahkah anda mendengar seseorang itu meninggal dunia secara tiba-tiba atau di dalam tidur? Setelah bedah siasat dilakukan baru lah kita ketahui bahawa mangsa tersebut terkena serangan jantung. Di zaman serba moden ni penyakit jantung tak mengenal usia. Tak semestinya orang tua je boleh sakit jantung, orang muda pon dah ramai yang kena serangan jantung ni. Antara faktor-faktor serangan jantung ini adalah di sebabkan merokok, tekanan darah tinggi, kolestrol, diabetis dan sebagainya. 

Atas kesedaran ini, Shaklee Malaysia telah melancarkan produk terbarunya pada 8 Jun 2013 khas untuk mereka yang mempunyai masalah jantung, masalah kolestrol, tekanan darah tinggi atau  kepada mereka yang ingin mencegah masalah ini.


CoQ Health Plus ini mengandungi campuran  Coenzyme Q10 (CoQ10), Vitamin E danekstrak teh hijau. Apa yang dimaksudkan dengan Coenzyme Q10 tu? CoenzymeQ10 adalah sejenis jisim yang menyerupai vitamin yang dijumpai di dalam setiap sel dalam badan kita. Para saintis berpendapat jantung kita mengandungi 10 kali lebih banyak CoQ10 dari organ lain. Ini kerana jantung kita adalah organ yang paling kuat bekerja kerana ia berdegup kira-kira 100,000 kali sehari. Degupan ini berlaku dengan adanya tenaga. Pada usia muda tubuh badan mungkin tiada masalah mengeluarkan tenaga untuk degupan jantung tetapi ia mula bermasalah ketika kurangnya pengeluaran tenaga pada usia 50-an dan seterusnya. Degupan jantung akan menjadi lemah. 


alau anda nak tahu, CoQ10 juga boleh didapati di dalam makanan harian kita seperti daging lembu, ayam, brokoli, bunga kobis, kekacang,bayam dan soya. Oleh kerana usia kita yang semakin meningkat, adalah digalakkan untuk mengambil supplement CoQ10 ini yang setara dengan kandungan CoQ10 di dalam tubuh badan kita. 

Dengan pengambilan sebiji sehari supplement CoQ Health Plus ini, ia akan membantu mengurangkan  gejala-gejala masalah jantung seperti sesak nafas, sukar tidur dan bengkak. CoQ10 dapat meningkatkan pengeluaran tenaga di dalam otot jantung dan juga meningkatkan kekuatan jantung untuk mengepam darah ke seluruh badan. 

Harga pasaran sebotol CoQ Health Plus ini RM124, jika difikir-fikirkan apalah sangat dengan harga ini jika dibandingkan dengan kos pembedahan jantung yang memakan belanja beribu-ribu ringgit ni dan dengan nikmat kesihatan yang Allah berikan kepada kita.  Saya amat galakkan anda untuk mengambil produk ini kerana sudah pastinya ia semulajadi, tiada bahan sintetik, kimia atau pun dadah, Jika anda nak dapatkan harga "super special"dari saya.. Bolehlah hubungi saya segera. Tawaran ni terhad tau. Anda juga boleh hadiahkan supplement ni buat insan-insan yang anda sayangi. 

sumber:click here



BERMINAT??




Sunday, 14 July 2013

CADANGAN UTK SET BERPANTANG & MENYUSUKAN BAYI

CADANGAN UTK SET BERPANTANG SHAKLEE






CADANGAN:

Set bersalin asas:
1)Vitalea
2)B-complex
3)Vit C chew
4)Zinc

Utk elak sembelit tambah:
1)Ostemetrix

Utk kurus tambah:
1)Alfafa dan lecithin

Utk berseri2 dan pulihkan tisu2 yg rosak:
1)ESP




KEBAIKAN SETIAP VITAMIN:




1)Vitalea with iron formula

-->  Dilengkapi dengan 12 vitamin, 7 galian dan zat besi.
--> Untuk menambah darah memandangkan ibu2 kehilangan banyak darah sewaktu melahirkan maka ibu2 perlulah memastikan pengambilan makanan yang seimbang dan berkhasiat agar dapat menggantikan semula darah yang keluar semasa proses melahirkan. Kekurangan zat besi boleh menyebabkan ibu kelihatan pucat, letih , lesu dan tak bermaya. Bagi ibu yang mempunyai niat menyusukan anak perlulah memastikan pengambilan zat besi dititikberatkan agar pertumbuhan dan pembesaran anak adalah sangat baik.
-->Kebiasaannya, sekitar usia anak mencecah 6 bulan, kita di syorkan untuk memperbanyakkan sumber zat besi ke dalam makanan anak...contoh terbaik ialah ikan bilis dan bagi ibu menyusu multivitamin atau nama lain vitalea telah di lengkapi dengan iron bagi membantu pembesaran anak dengan lebih baik lg...
-->Zat besi sangat penting dalam pembentukan sel darah merah. Walaubagaimanapun multivitamin beserta formula zat besi ini tidak disarankan diambil dengan minuman susu kerana ianya akan mengurangkan efisiensi penyerapan zat besi oleh badan.




2)B-Complex


-->B complex perlu dalam penghasilan sel darah merah di samping ia membantu menstabilkan hormon badan manusia. Kekurangan B complex boleh menyebabkan ibu yang di dalam pantang mengalami gangguan emosi atau lebih dikenali sebagai meroyan.
-->B complex sangat penting membantu kita menjadi bertenaga dan emosi turut lebih seimbang.Bila ibu terhindar dari stress,Pengeluaran susu ibu akan menjadi lebih mudah.
-->Sangat penting dalam membantu memetabolismekan karbohidrat, lemak & protein, Anti stress (sebagai penenang),
-->Membantu meninggikan sistem pertahanan badan,
-->menukarkan makanan(glukos) kepada tenaga dan
-->Pengambilan pil perancang memerlukan pengambilan supplemen b-complex yang konsisten kerana pengambilan pil perancang memusnahkan zat vitamin B yang sedia ada di dalam badan si ibu.
 -->wajah ibu berseri dan tidak kusam.




3)Vitamin C 500mg sustained release


-->Vitamin C Shaklee adalah berkonsepkan pelepasan masa. Ia akan melepaskan vitamin c secara sedikit demi sedikit mengikut keperluan badan. Memandangkan vitamin C adalah jenis vitamin larut air maka konsep pelepasan masa ini sangat bagus demi memastikan badan kita sentiasa cukup vitamin c dalam meningkatkan antibodi dan kecantikan kulit secara berterusan.
-->Vitamin C sangat perlu dalam membantu badan pulih dari proses kelahiran.
-->menjaga salur darah,
-->sebagai antioksidan dan
-->membantu meningkatkan antibodi ibu dan kandungan antibodi di dalam susuibu untuk anak yang sedang menyusu. So, sekiranya anda atau baby demam, cuma tingkatkan pengambilan vit c ke 2 biji sehari ...dan bagi ibu2 yg menghadapi puting melecet/luka/berdarah,insya allah akan mudah sembuh...
-->Vitamin C membantu pembentukan kolagen dengan lebih baik.Kulit akan menjadi makin bersih, cerah & cantik




4)Zinc
-->Ianya adalah antara galian yang sangat penting dalam membantu proses pemulihan.
-->Zinc membantu , dalam badan kita. Ikan haruan antara makanan yang kaya dengan zinc.
-->Mengelak kegugugran rambut dikalangan ibu-ibu.
-->Mengelak kulit kering. 
-->Pengambilan zinc bagi ibu yang menyusu turut memberi kesan pada bayi di mana ia membantu anak yang disusukan membesar dengan baik dan mengikut graf pembesaran bayi.




5)Ostematrix

-->atasi mengelak SEMBELIT dlm pantang
-->memberi tenaga dan dan mudah bangun dari tidur
-->mengekalkan tekanan darah normal
-->membantu kita segar
-->mengelakkan kemurungan
-->mengatasi masalah "water retention" /SEMBAP
-->mengatasi masalah pra-haid
-->mengelakkan kekejangan otot dan urat & sakit tulang belakang
-->membantu pengeluaran susu (milkbooster) dgn syarat perkara asas penyusuan dipatuhi
-->mengatasi masalah pereputan tulang
-->memastikan tulang padat bg mengampu tubuh yg berat(jika ada masalah berat berlebihan)
-->paling penting, ia mudah ditelan. jika anda mengalami masalah untuk minum susu.. dapatkan ostematrix. kerana ia tidak berbau dan tidak mempunyai rasa. :)






6)LECITHIN

--> Sebagai Pengemulsi lemak/PEMECAH lemak-lemak yg telah berkumpul dibadan selama 9bulan 10  hari ;-)
-->Membantu ibu mendapat shape badan asal kembali.



7)Alfalfa

-->Merupakan supplement penting utk mempercepatkan penghasilan susu (dengan syarat memenuhi asas penyusuan) kerana mempunyai 1001 khasiat. Turut membantu dalam memekatkan susu dan menjadikan susu ibu lebih lemak berkrim. 

 -->Namun pengambilan dan keberkesanan pada setiap ibu adalah berbeza. Ada yang hanya mengambil 2 biji sehari telah mempercepatkan proses penghasilan susu sehingga mengalami bengkak susu namun tidak kurang juga yang memerlukan 4 atau 6 biji sehari bagi membantu badan stimulate untuk menghasilkan susu dengan lebih cepat.

-->Turut membantu pembuangan (lebih lawas)dan
-->membantu membuang angin dalam badan.. ..secara automatik kesan baik pd bby..susah nak kena kembung.
-->Bagi yang tidak menyusukan bayi, Alfalfa yang dikenali sebagai raja tumbuhan ini mempunyai banyak khasiat kesihatan. Ianya dikatakan banyak membantu meningkatkan kelancaran proses perkumuhan dan bagus untuk buah pinggang. Ianya sejenis fiber dan tinggi serat. Pengambilan Alfalfa memerlukan pengambilan air yang seimbang dengan pengambilan kuantiti alfalfa. 
nota: semasa dalam pantang, jika anak masih ada kuning@ jaundis, alfalfa tidak boleh diambil. ibu perlu tunggu sehingga kuning anak telah betul2 tiada.  
***alfalfa juga tidak boleh diambil oleh ibu@anak yang menghidapi penyakit SLE atau pun G6PD.     




         

8)Energising Soy Protein (ESP)

-->Ia adalah protein lengkap yang mengandungi 9 asid amino yang sangat tinggi nilainya dalam pembentukan sel. Protein adalah amat penting dalam pembinaan tubuh badan kita, terutama kepada janin dan bayi yang sedang membesar.
-->Membekalkan tenaga
-->Memberikan rasa kenyang
-->Diperlukan untuk kuku, rambut dan kulit yang sihat
-->Membantu sistem pertahanan tubuh untuk melawan penyakit
-->Membanyakkan susu badan (milkbooster) (dengan syarat memenuhi asas penyusuan)
-->Membantu mengekalkan kepejalan otot
-->Glisemik rendah yang dapat membantu mengekalkan gula dalam darah yang normal
-->mengekalkan tahap kolestrol normal dan menggalakkan kesihatan jantung dan prostat





BERMINAT??



Friday, 21 June 2013

Vitamin E with ekstrak biji anggur...Mampu menghilangkan,mengecutkan jerawat,menggugurkan white head dan black head...best tau buat masker everynight.... ;-)

It's worth to give it try!! trust me!!

Vitamin E Shaklee Dengan Formula Baru - Ekstrak Biji Anggur

Bagi mereka yang mementingkan kecantikan luaran & dalaman, semestinya pengambilan Vitamin E Tidak akan diabaikan dan tidak hairan kalau dikatakan bahawa Vitamin E merupakan vitamin wajib yang perlu diambil. Semestinya Vitamin E semulajadi & berkualiti adalah pilihan yang terbaik berbanding Vitamin E sintetik.

Vitamin semulajadi lebih mudah diserap oleh tubuh badan berbanding vitamin dari sumber kimia atau tiruan. Ini penting kerana penyerapan yang tidak sempurna boleh menyebabkan toksik lalu akan menyebabkan wujudnya abnormal sel/kanser pada tubuh kita dalam jangka masa panjang.

Dengan berdasarkan kepentingan itu, Shaklee sentiasa menjalankan ujian & kajian untuk memastikan setiap produk keluarannya sentiasa diperbaiki & memberikan kebaikan yang optimum kepada pengamalnya. Terbaru Shaklee telah mengeluarkan Vitamin E dengan formula terbarunya, Vita-E complex with grape seed extract.



KENAPA VITAMIN E DARI SHAKLEE??
------------------------------------------------------------


Vitamin E Shaklee terdiri daripada Vitamin E d-alpha tocopherol concentrate and d-alpha tocopheryl acetate selain lengkap dengan Selenium.
Vitamin E sahaja tidak sempurna tanpa selenium. Pengambilan vitamin E perlulah lengkap dengan selenium untuk mendapat kesan pengambilan yang optimum manakala tanpa selenium ia boleh bertindak sebagai toksik dalam jangka panjang kerana ia tidak dapat melaksanakan fungsinya dengan baik.

Sekiranya anda pengamal vitamin E selain jenama Shaklee, pastikan juga anda membeli vitamin selenium supaya vitamin E anda dapat berfungsi dengan lebih baik.
Sama seperti Vitamin A, kita tidak boleh mengambil Vitamin A berlebihan kerana ia boleh mengakibatkan toksik kepada badan melainkan kita mengambil vitamin Pro- Vitamin A seperti Beta Carotene yang mana ia hanya akan ditukar kepada vitamin A bila diperlukan saja.

Makanlah vitamin E bersumber semulajadi dan ini boleh dilihat pada label botol vitamin anda sama ada ia 'd' atau 'l'.Bagi yang bertulis pada label dengan 'd' ini bermakna ia adalah sumber asli. Manakala 'l' adalah sumber tiruan atau sumber kimia. Mengapa perlu memilih sumber asli? Supaya lebih mudah diserap oleh badan berbanding sumber tiruan atau sumber kimia kerana jika tidak dapat diserap oleh badan , ini akan menyebabkan toksik kemudan hari dan penyebab kepada wujudnya abnormal sel dalam badan.

Mungkin anda merasakan vitamin E Shaklee mahal berbanding vitamin E di luar sana [ dalam pasaran] tetapi kita perlu tahu nilai yang kita bayar. Vitamin E Shaklee adalah bersumberkan asli dan lengkap dengan selenium.



KEBAIKAN VITAMIN E
-----------------------------------

1. Salah satu antioksidan yang penting dalam pencegahan kanser dan penyakit kardiovaskular.

2. Ia memperbaiki peredaran darah, yang mana perlu untuk memperbaiki tisu, dan sangat berguna dalam rawatan "premenstrual syndrome" dan penyakit fibrocystic buah dada.

3. Ia memelihara pembekuan darah yang normal dan penyembuhan.

4. Mengurangkan parut yang diakibatkan oleh sesetengah kecederaan.

5. Mengurangkan tekanan darah.

6. Membantu dalam pencegahan penyakit katarak.

7. Meningkatkan prestasi atlit, dan mengendurkan otot kaki dari kekejangan.

8. Vitamin E boleh meningkatkan pengeluaran air mani pada sesetengah lelaki.

9. Ia juga mengekalkan kesihatan saraf dan otot dan di masa yang sama menguatkan dinding kapilari.

10. Vitamin E menggalakkan kulit dan rambut menjadi sihat.

11. Membantu mencegah anemia dan "retrolental fibroplasia", sejenis gejala mata yang boleh menjangkiti bayi pramatang.

Satu kajian yang dijalankan oleh National Cancer Institute pada tahun 1998 mendapati bahawa pengambilan vitamin E dalam jangka masa panjang dapat mengurangkan risiko kanser prostat di kalangan penghisap rokok. Lain-lain kajian megesyorkan bahawa vitamin ini dapat memperlahankan perkembangan penyakit Alzheimer. Sepanjang ini diketahui bahawa vitamin E telah menunjukkan kesan pencegahan kepada lebih kurang 80 jenis penyakit.




SUMBER VITAMIN E
---------------------------------

Vitamin E is didapati daripada sumber makanan berikut:

<3 minyak sayuran
<3 sayuran berdaun hijau gelap
<3 kacang,biji-bijian , dan semua bijirin.

Vitamin E juga boleh didapati daripada
<3 beras perang,
<3 makanan daripada jagung
<3 telur
<3 rumpai laut
<3 hati yang dikeringkan
<3 susu
<3 oat
<3 daging organ
<3 kacang soya
<3 ubi kentang, selada air, dan gandum.


KEKURANGAN VITAMIN E
-----------------------------------------


Kekurangan vitamin E boleh menyebabkan :
-Mudah radang dan odema ( pengumpulan air dalam tisu), pada bayi.
-Penuaan kulit sebelum masa.
-Rambut gugur
-Anemia.

DAN TAHUKAH ANDA Pengambilan vitamin E dikatakan membantu wajah kita kelihatan muda. Ini kerana vitamin E membantu melambatkan proses penuaan. Tapi ada byk vitamin E di pasaran.. nak beli yg mana satu? Ambillah vitamin E yang asli ,cuba cek labelnya pada botol - alpha tocopherol dan pastikan vitamin E itu beserta sekali ...unsur selenium agar penyerapan berlaku dengan lebih baik. Apa hasilnya jika konsisten dgn Vitamin E yg berkualiti? Jika anda konsisten dalam 14 hari, akan lihat kedutan pada bawah mata atau tepi mata beransur hilang.... Selain bagus untuk kulit,jika anda konsisten mengamalkannya, ia bagus utk anti penuaan, bantu kawal kolestrol , merendahkan triglycerides, bagus untuk saraf, mengecilkan pori-pori pada wajah, jika diambil suami isteri mengeratkan keintiman, bantu atasi kulit kering, berkudis, dan banyak lagi sebenarnya.. dan tahukan anda ia dpt mencerahkan warna kawasan sekita aerola..


BERMINAT??


Wednesday, 19 June 2013

Jom kita kenali PSORIASIS & bagaimana utk merawat dgn SHAKLEE....;-)

Alamak!! Jom Ubati segera..huhu..I will try to help mereka yg ada masalah ini dgn shaklee....yg penting must DISIPLIN okey makan supplement ni....sbb jika makan ubat dia akan beri penyembuhan yg bersifat sementara....tapi with supplement shaklee dia menyembuh dari dalam dan menghasilkan sel-sel kulit baru yg lebih elok....

APA YG PENTING??KONSISTEN DAN DIDIPLIN!!



Definasi

Psoriasis adalah keadaan kulit yang tidak normal dimana kulit penghidap menebal lebih cepat dari kulit yang normal. Ia adalah keadaan kulit yang tidak berjangkit. Kawasan yang biasa dihidapi adalah kulit kepala, lutut dan siku tetapi boleh juga menjangkiti pada bahagian badan lain termasuk kuku dan tulang.


Tanda-tanda
Ianya berlainan bagi setiap orang dan termasuklah :
• Keguguran sisik pada kulit
• Tompok-tompok merah pada kulit kepala, siku, lutut dan bahagian lain badan.
• Gatal tetapi pada tahap yang berbeza-beza

Jenis-jenis psoriasis
• Paling lazim adalah psoriasis yang bertompok
• Dikalangan kanak-kanak biasanya terdapat guttate psoriasis.
• Jenis teruk yang memerlukan rawatan dihospital dipanggil erythrodermic psoriasis
• Lampin psoriasis
• Pustular psoriasis- adalah bentuk psoriasis yang sangat teruk dimana ia boleh menimbulkan kesakitan.

Komplikasi
Psoriasis boleh menyebabkan arthritis yang dikenali sebagai arthritis psoriatik. Gejala adalah sakit atau bengkak pada sendi. Sendi yang biasanya terlibat adalah:
• Sendi hujung pada jari tangan atau kaki
• Bahagian belakang, pergelangan tangan, lutut atau pergelangan kaki

Rawatan (Bergantung kepada lokasi dan keterukan kulit terlibat)

Krim dan ubatan yang boleh melegakan. Pelembab
• Ia adalah penting untuk menjaga kulit supaya lembap sepanjang masa. Anda seharusnya :
o Menggunakan pengganti sabun contohnya krim akueus atau salap pelembap
o Menggunakan sarung tangan
o Memotong pendek kuku jari tangan dan kaki untuk mengelakkan daripada menggaru supaya kulit tidak rosak

Ubatan dan krim
• Doktor akan memberi ubatan seperti :
o Krim yang berasaskan coal tar ( arang), kortison dan lain-lain jenis pelembap .
o Methotrexate, Neotigason, Cyclosporine and Calcipatriol
o Cahaya ultraviolet dan fototerapi PUVA

Dimana untuk mendapat rawatan?
Pergi ke klinik kesihatan yang berdekatan dan berjumpa kepada doktor anda. Doktor anda akan menilai keadaan anda dan mulakan rawatan yang sesuai. Jika diperlukan anda akan dirujuk kepada pakar kulit bergantung kepada betapa teruk penyakit anda 

Perkara perlu diingati Psoriasis bukan penyakit berjangkit. Ianya tidak boleh sembuh tetapi rawatan jangka panjang boleh mengawal masalah ini.

CADANGAN SUPPLEMENT SHAKLEE BAGI PESAKIT PSORISIS:

NUTRIFERON: sebagai IMMUNE BOOSTER (ambil setiap hari)
BCOMPLEX: mengawal stress. kerana tompokan psorisis akan lebih cepat merebak jika stress. 
GLA : menstabilkan hormon dalam badan
VITAMIN C: supaya kulit tidak menggelupas
collagen powder: melembapkan, dan menolong sel - sel semakin baik
ESP : protein untuk pembentukan sel kulit baru
VIVIX:Bertindak dari peringkat DNA untuk memperbaiki sel dan meningkatkan imuniti tubuh. Vivix sesuai diambil oleh mereka yang selesai menjalani rawatan pemulihan kanser, misalnya kimoterapi, bagi mengembalikan sel tubuhnya kepada keadaan asal

[luaran]
herbal blend: sebagai lotion untuk melebapkan kulit





Sumber:bijaksihat

BERMINAT?? BOLEH ORDER DISINI ATAU HUBUNGI SAYA:







Thursday, 13 June 2013

Gaji Shaklee sudah masuk!!!

Xsabaq nk p collect cheque esok...Nk tengok CAR BONUS masuk berapa.... ^_____^ come join us!! bisness yg mudah saja....Ramai org dah merasai keberkesanan SHAKLEE Products.  ;-)

Pilihan kami tepat memilih Shaklee.. pilihan anda? 
mahu bersama kami? mahu menambah pendapatan..? mahu rebut peluang yg shaklee beri? mudah sahaja.. PM saya detail2 dibawah nie.. saya bantu anda..

nama:
ic :
no phone :
alamat :
email :
no acc maybank :
Cawangan buka acc maybank :
nama pasangan :
no ic pasangan :

Bayaran keahlian rm65 + RM10 semenanjung/RM20 sabah/sarawak utk penghantaran staterkit

Atau pilihan kedua

Buat total pembelian produk shaklee rm650 akan dpt free membership



BERMINAT???




Wednesday, 12 June 2013

Hijrah....

Assalamulaikumwarahmatullahhiwabarakatuh...(tiba2 feeling ustajah..hehe..)

Boleh X saya nk mix up blog shaklee ngan personal??bolehla kannn....asalkan blog aku,siapa boleh halang.... ;-)
Lepas ni saya kena tukarla tajuk kt atas tu Vitamin semulajadi For You kepada Everything for u...sbb blog ni kemungkinan besar menjadi Blog Rojak...eh!!baik tukar tajuk blog rojak kan...hmmmmm... tp Xbestla pulak...kang org ingat aku jual rojak pulak....kuekkuekkuek...

Sbb blog ni nnt kemungkinan bukan jual SHAKLEE saja...kemungkinanlahhhhhhhhhhh...tunggu toke labur modal dulu nk jual tudung,shawl dan kue raya....hehe...

Ada yg bertanya aku ...apa yg menyebabkan aku buat perubahan imej ini,Xda siapa yg menyuruh aku....aku berubah kerana ingin berubah....cuma penampilan yg berubah,hakikatnya aku masih sama...;-)

Lepas ni siapa nk pinjam Card Ariani Gold saya ni bolehla yerrr...dapat 25% less time Xda sale dan extra 10% jika time sale....



adaptasi FAREEDA ...adaptasi pon adaptasilah....lupa dah ayat apa nk tulis....itulah problemo saya...suka lupa perkataan!!

nahhh!! bulat x muka?? 

Bye!!Ini ja gambar yg perasan elok pon...yg lain hancusss...hehe...eh!lam blog haruslah letak gambar elok2 jaaaa....kt luar org tengok belakang kira...hehe..


Monday, 10 June 2013

Lecithin sebagai pengemulsi (pemecah) lelemak's Degil dibadan ;-)

  • LECITHIN MAMPU PEMECAH LELEMAK's ANDA DAN PENGUAT DAYA INGATAN ANDA... ;-)
  • Lecithin bertindak sebagai pelarut utk kolesterol, triglycerides dan lemak-lemak yang lain. Sebab tu ia membantu mencegah penyakit-penyakit seperti high blood pressure, stroke, heart disease, arteri yg mengeras. Malah sesetengah pakar mengesyorkan pengambilan up to 6000 – 7000mg sehari jika berhadapan dengan masalah kesihatan yang sebegini.

ini bukti
BP HEALTH CHECK SAYA 2009


Cholestrol dari 6.0 jadi 4.6....normalll!!! yippie!!!lemak jahat je ada sikit lagi 2.9...yg ni consultant tu cakap MUST EXERCISE!!
BP HEALTH CHECK SAYERRR 2011 ^,^

  • Kenapa orang yang nak kurus suke Lecithin? Sebab ia bertindak mengemulsikan lemak (memecahkan lemak). Tahukah anda?  Lecithin mampu membakar lemak lebih cepat jika disertakan dengan senaman yang bersesuaian. Pengambilan Lecithin 4000mg sehari pasti membuahkan hasil yang diidamkan

SET UNTUK KURUS & SIHAT
  • Lecithin memainkan peranan utama dalam penyerapan zat-zat penting dari saluran darah ke dalam sel-sel badan tanpa Lecithin yang mencukupi, membran sel akan mengeras dan seterusnya menyukarkan proses penyerapan. Banyak faktor seperti bahan-banyak kimia dari persekitaran yg tercemar,bahan-bahan  metal, dadah, food additives, pesticides, etc .. semuanya menyebabkan membran sel mengeras yang mana pastinya menyukarkan proses penyerapan zat-zat. Jadi dengan menambahkan pengambilan Lecithin sebagai pemakanan tambahan harian, pasti ianya keputusan yg bijak.
  • Lecithin membantu mengurangkan atau mencegah penyakit berkaitan hati.
  • Lecithin merupakan sebahagian dari unsur yang mengelilingi fiber saraf. Tanpanya,fungsi saraf ni kurang efisien. Sebab tu mereka  yang menderita akibat multiple sclerosis, fibromyalgia, tekanan, PMS, dapat merasakan kesan yang positif apabila mengambil Lecithin.
  • Lecithin membantu sistem imunisasi dengan membalut sel darah merah kita dan seterusnya memberi perlindungan dari serangan virus,germs,bakteria. Di samping itu, struktur Lecithin itu sendiri melindungi sel dari teroksida.
  • Lecithin juga dikenali sebagai makanan otak dan saraf. Ia membantu sel otak berkembang, penting dalam transmisi saraf impuls dalam otak dan memainkan peranan dalam neuro transmitter (berkaitan short term memory). Lecithin dipercayai mampu mengurangkan atau mencegah senility (nyanyuk) atau Alzheimer’s disease. Malah sesetengah pakar menyarankan pengambilan 7000mg sehari utk memulihkan sistem ingatan.



  • Lecithin juga dikatakan sumber hormon neurotransmitter di mana ia menggalakkan proses tidur. Kekurangan hormon ini dikatakan punca insomnia.
  • Lecithin adalah asid lemak perlu yang penting dalam penjagaan paru-paru kerana kebolehannya mencairkan mukus dan mencegah iritasi. Dan sebab itulah ianya berguna bagi  mereka  yg ada alergi,hay fever, asma, bronkitis dan emphysema.
  • Lecithin bertindak sebagai pelincir bagi sendi-sendi (joint) dan membantu dalam penjagaan tisu buah pinggang & sistem penghadaman.
  • Lecithin adalah zat utk kecantikan,  ianya perlu dalam menghasilkan rambut yg sihat, cantik berkilat, kulit yang lembut gebu dan juga dalam mencegah eczema.
  • Lecithin diperlukan dalam penghasilan pelbagai hormon seperti epinephrine. Sebab tu ianya amat berguna dalam mengurangkan atau mencegah PMS dan gejala-gejala menopause.
  • Lecithin bersama unsur-unsur lain digunakan utk membuat BILE . BILE ni fungsinya ialah mencairkan lemak. Pengemulsian ini memudahkan penyerapan zat-zat seperti vitamin A,D,E dan K ke dlm badan.
BERMINAT??